Un grup mic de manifestanţi palestinieni au dat foc la pancarte pe care erau imprimate imagini cu vicepreşedintele american Mike Pence, în cursul unui protest la Betleem, care a avut loc duminică, înainte cu câteva zile de vizita programată în regiune a oficialului SUA, relatează Reuters online.

Aproximativ 30 de persoane au stat tăcute timp de câteva minute, ţinând în mână lumânări, într-o piaţă aflată în apropierea Bisericii Naşterii Domnului din Betleem, după care au dat foc la mai multe pancarte.

„Betleemul urează bun venit mesagerilor păcii, nu mesagerilor războiului”, se putea citi pe unele pancarte pe care erau imprimate portretele lui Pence şi Jason Greenblatt, emisarul preşedintelui SUA Donald Trump pentru Orientul Mijlociu.

Vicepreşedintele american urmează să ajungă în zonă în cursul săptămânii viitoare, însă oficialii palestinieni au transmis că acesta nu este bine venit, iar preşedintele palestinian Mahmoud Abbas nu se va întâlni cu oficialul SUA în cursul vizitei sale.

Proteste violente au avut loc aproape zilnic în teritoriile palestiniene după decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului.

NapocaNews