Doi danezi au fost raniti, dintre care unul grav, sambata la Libreville, intr-un atac cu cutitul comis de un cetatean din Niger care a afirmat ca actioneaza „ca represalii la atacurile Statelor Unite impotriva musulmanilor”.

Cei doi barbati, reporteri aflati in Gabon pentru canalul National Geographic, au fost injunghiati in timp ce faceau cumparaturi intr-o zona frecventata de obicei de turisti, a anuntat la postul national de televiziune ministrul Apararii, Etienne Massard.

Potrivit primelor marturii culese la fata locului, autorul agresiunii, un cetatean din Niger in varsta de 53 de ani ar fi comis actul criminal strigand „Allah Akbar” (Allah e mare – n.red.). El a fost retinut pe loc, a explicat ministrul.

„Locuind in Gabon de 19 ani”, atacatorul, „in primele sale declaratii, a spus ca a actionat ca represalii la atacurile Statelor Unite impotriva musulmanilor si la recunoasterea americana a Ierusalimului drept capitala a statului Israel”, a precizat Etienne Massard.

Cele doua victime au fost internate intr-o clinica din Libreville, dar unul dintre reporteri este in stare grava si plasat la terapie intensiva, a precizat pentru AFP purtatorul de cuvant al Guvernului si ministru al Comunicatiilor, Alain-Claude Bilie-By-Nze.

NapocaNews