Recordurile celei de-a 7-a ediții Volei2Give Ediția a VII-a a turneului de volei mixt pentru amatori, V2G, organizat la Cluj-Napoca în 9-10 decembrie 2017, s-a încheiat și a înregistrat câteva recorduri: cea mai numeroasă participare: 38 de echipe; cea mai mare sumă de bani strânsă: 8690 de lei.

La acestea se adaugă și recorduri ‘neomologate’, cum ar fi acordarea de diplome speciale, pentru că, nu-i așa, lucrurile sunt serioase până la un punct, apoi devin mai puțin serioase.

Dar să revenim la lucrurile serioase! Cifrele celei de-a VII-a ediții sunt: 38 de echipe înscrise, 277 voleibaliști, 6 săli de sport, 8 arbitri, 8 voluntari.

La turneu s-au înscris echipe din Oradea, Timișoara, Iași, Sinaia, Zalău, Turda, București, Prundu Bârgăului, Gura Râului (Sibiu) și, desigur, Cluj-Napoca.

Dat fiind interesul arătat acestei competiții, pentru a 2-a oară de la înființarea ei am împărțit echipele în Începători și Avansați, pentru a nu-i descuraja pe cei care au început acest sport mai târziu.

Și acum, rezultatele:

Categoria Începători: Trofeul V2G a ajuns la echipa Fluffy Killers din Bucuresti. Locul 2 a revenit echipei Volei4Life din Sinaia, iar pe locul 3 s-a clasat echipa Doar Tavan din Bucuresti.

Categoria Avansați: Locul I și Trofeul V2G a revenit echipei Nachos, din București. Locul 2: Dino Team, București, iar pe locul 3 We Will Block You, din Cluj-Napoca.

Și pentru că ceva mai devreme am vorbit de lucruri ‘mai puțin serioase’, e momentul să vă dezvăluim și vouă suprizele pregătite participanților din acest an:

* Premiul Ball Kisser, pentru cea mai bună preluare … cu fața: Maria Dijmărescu

* Premiul Sniper, pentru cel mai sângeros atac… la propriu: Vlad Asimionesei

* Premiul Duracell, pentru cel mai energic jucător de pe teren: ‘Lolec și Bolec’

* Premiul Duracell, pentru cea mai energică jucătoare de pe teren:Nicoleta Ion

* Premiul Trânta de Aur, pentru cel mai frumos plonjon: Ion Popa.

Am mai remarcat: cel mai bun nume de echipă: Johann Sebastian Block, cele mai frumoase tricouri: 6Packers, dar și Miss V2G: Adasena Farcas și Mister V2G: Raul Chender.

Ediția de iarnă a acestui turneu a fost dedicată Casei de Copii Căsuța Bucuriei, la care a ajuns suma de 8690 de lei. Căsuța Bucuriei este ‘o instituție non-guvernamentală din Cluj-Napoca, cu finanțare exclusiv privată, care oferă găzduire copiilor declarați adoptabili (până la găsirea unor familii care să îi adopte) și tinerilor până la terminarea studiilor’.

‘La fiecare ediție ne consultăm între noi cui să donăm banii strânși din taxa de participare la turneu și, dacă inițial am anunțat că banii vor fi donați domnului Petre Catindatu, de la Sinaia, profesor de volei și participant la competițiile noastre anterioare, diagnosticat cu cancer la începutul anului, la un moment dat am fost nevoiți să găsim un alt destinar, iar prietenului nostru să îi acordăm, post-mortem, Diploma de merit a Turneului V2G’ explică Florentina Oprea, co-organizator al turneului.

Pentru ca o astfel de competiție să se desfășoare în cele mai bune condiții, avem alături de noi parteneri de nădejde, care ne înțeleg scopul și ne acceptă micile erori și scăpări…

Așa că, mulțumirile noastre merg spre:

Eugenia Marcu, Director Scoala Constantin Brâncuși

Marinela Marc, Director Colegiul Tehnic Napoca

Ioan Măcelaru, Director Liceul cu Program Sportiv

Monica Bereș, Director Liceul Teoretic Onisifor Ghibu

Lenuța Chiș, Director Palatul Copiilor Cluj-Napoca

Cornel Cătoi, Rector și Leon Munteanu, Prorector USAMV Cluj-Napoca

Deși organizăm un turneu sportiv adresat amatorilor, în scop caritabil, al cărei deviză este ‘Let’s play volley, let’s have fun!’, cei care străbat țara ca să ni se alăture merită conditii bune de joc, cu cât mai puține momente de ‘tensiune’.

Așa că, la fiecare ediție apelăm la domnul Cristian Santa, președintele Colegiului Județean al Arbitrilor de Volei Cluj, care ne asigură arbitrii turneului. Mulțumim arbitrilor Andreea, Andra, Darius, Dragoș, Răzvan, Toni, Alin și Victor.

Un alt prieten căruia dorim să îi mulțumim este domnul Romeo Lotei, antrenor de volei în cadrul CS Universitatea Cluj, pentru sprijinul logistic cu mingile de volei.

Respectele și aprecierile noastre doamnelor Honorina și Gabriela, de la LPS, și Oana de la Colegiul Napoca, pentru sprijinul acordat la fiecare ediție.

Mulțumim voluntarilor Anda, Antonia, Sarah, Daria, Almira, Cristina, Rareș și Bogdan.

Și nu în ultimul rând, respectele și apriecierile noastre participanților, pentru prezența la turneul Volei2Give, Noi suntem The Givers, adică Florentina, Raimonda, Mihai, și, de la această ediție, Beatrice.

Let’s give hope!