Ungaria consideră că o Polonie puternică este o componentă vitală a grupului central-european în interiorul Uniunii Europene, iar Budapesta va bloca orice acțiune de suspendare a dreptului de vot al Varșoviei în UE, a avertizat vineri prim-ministrul ungar Viktor Orban, citat de Reuters, informează Agerpres.

Polonia, aflată sub focul criticilor Bruxellesului pentru modificările aduse sistemului judiciar, este tratată incorect, afirmă premierul ungar. El a subliniat că Ungaria nu va subscrie la nicio încercare de a invoca Articolul 7 în procesul de sancționare declanșat de UE.

„Trebuie să clarificăm pentru UE că este inutil fie și să înceapă o acțiune împotriva Poloniei, deoarece nu există nicio șansă” să ajungă la un rezultat. „Pentru că Ungaria va fi acolo și va forma un obstacol de netrecut”, a insistat Orban.

Comisia Europeană a anunțat miercuri lansarea procedurii de activare a articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene, articol ce prevede cazurile în care un stat membru poate fi privat de dreptul de vot în Consiliu, în legătură cu temerile privind statul de drept în Polonia.

NapocaNews