Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca va primi un aparat Röntgen de ultimă generație, care permite inclusiv transmiterea la distanță a radiografiilor.Banii pentru achiziția lui sunt asigurați din bugetul Consiliului Județean. Aparatul va înlocui un echipament pe care spitalul îl folosește de 17 ani și are durata de viață depășită.

Aparatul Röntgen se folosește pentru efectuarea radiografiilor sistemului osos, medicul ortoped altfel intervine în cazul unei operații chirurgicale. Fiind o tehnologie modernă, calitatea imaginilor este mult mai mare, capacitatea de arhivare a imaginilor este mult mai mare și mai eficientă pentru spital și, nu în ultimul rând, se poate evalua prin consult cu alt specialist prin sistemul fax, la distanță. Adică, dacă există cazuri deosebite, imaginile se pot transmite ibclusiv la un expert care prestează în altă parte a lumii și consultul medicului să fie și consultul unei echipe internaționale. (Sanda Patrichi, managerul Spitalului de Recuperare)

Aparatul Röntgen pentru radioscopia digitală va intră în dotarea Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca până la jumătatea acestui an.

NapocaNews