Emisiunea filatelică „Păsări migratoare, Cocori” va fi disponibilă, începând de vineri, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis joi AGERPRES, Cocorul australian (Antigone rubicunda), numit şi Brolga, reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei, populează continentul australian, în special partea de nord, unde trăiesc circa 100.000 de exemplare, populaţiile din sud fiind ameninţate cu dispariţia.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei este reprezentat Cocorul japonez (Grus japonensis), numit şi cocorul manciurian, în timp ce Cocorul mic (Anthropoides virgo), cunoscut şi sub denumirea de cocorul demoiselle, este reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei.

Timbrul cu valoarea nominală de 15 lei ilustrează Cocorul siberian (Leucogeranus leucogeranus), cunoscut şi sub numele de cocorul alb, iar timbrul din coliţa dantelată a emisiunii, cu valoarea nominală de 16 lei, ilustrează Cocorul negru cu coroană (Balearica pavonina), una dintre cele mai frumoase şi mai spectaculoase păsări din lume, precizează sursa citată.

Emisiunea de mărci poştale este completată de un plic prima zi şi un set de cărţi poştale maxime, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 5 timbre+1 vinietă, blocul de 4 timbre şi coliţă dantelată.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 256 de exemplare şi este echipat cu blocul emisiunii (conţinând patru timbre dantelate cu manşetă ilustrată), precum şi plicul „prima zi” având ştampila „prima zi” aplicată în clar cu folio, ambele produse fiind numerotate de la 001 la 256.

NapocaNews