Sub sintagma ”O echipă, un steag, un ideal”, Jandarmeria Română sărbătorește cu mândrie Centenarul Marii Uniri prin constituirea Echipei Naționale Montane, formată din jandarmi cu o bogată experiență în domeniul montan și escaladări notabile.

Aceștia vor desfășura o serie de activități prin care vor fi marcate momentele importante din istoria României, prin ascensiuni pe munții reprezentativi ai României, dar și în străinătate, depuneri de coroane la monumentele eroilor, afișarea de plăcuțe comemorative, ș. a.

Prima acțiune a început astăzi, cu escaladarea vârfului Omu (2514 metri) din Munții Bucegi, cu arborarea drapelului national, activitate ce va marca debutul activităților desfășurate în cadrul proiectului de celebrare a Centenarului Marii Uniri, precum și de aniversare a Micii Uniri de la 24 ianuarie 1859.

,, O echipă, un steag, un ideal''Jandarmeria Română sărbătorește cu mândrie Centenarul Marii Uniri prin constituirea Echipei Naționale Montane, formată din jandarmi cu o bogată experiență în domeniul montan și escaladări notabile.Aceștia vor desfășura o serie de activități prin care vor fi marcate momentele importante din istoria României, prin ascensiuni pe munții reprezentativi ai României, dar și în străinătate, depuneri de coroane la monumentele eroilor, afișarea de plăcuțe comemorative, ș. a.Prima acțiune a început astăzi, cu escaladarea vârfului Omu (2514 metri) din Munții Bucegi, cu arborarea drapelului national, activitate ce va marca debutul activităților desfășurate în cadrul proiectului de celebrare a Centenarului Marii Uniri, precum și de aniversare a Micii Uniri de la 24 ianuarie 1859. Video © Inspectoratul General al Jandarmeriei Române#centenar #100 #mareaunire

Posted by Jandarmeria Română on 22 Ianuarie 2018