Cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a întâlnit cu omologul său maghiar, Viktor Orban, pentru a purta discuții cu privire la problema migrației ilegale în Uniunea Europeană.

În cadrul unei conferințe de presă comune, cei doi lideri și-au reexprimat hotărârea de opri migrația ilegală în Europa și de asemenea s-au exprimat împotriva sistemului de cote pentru admiterea de refugiați pe teritoriul statelor membre ale UE.

Cei doi lideri au declarat că împărtășesc scopul comun de a crea un nou sistem de azil în cadrul Uniunii Europene. Sebastian Kurz a mai susținut faptul că statele europene ar trebui să fie cele care decid cine poate intra pe continent, și nu traficanții de persoane.

Cancelarul austriac a menționat faptul că o schimbare de opinie cu privire la această chestiune a avut deja loc în numeroase state membre, și a mai declarat că Austria ar dori să joace un rol de „punte de legătură” între Europa de Vest și statele membre ale grupului de la Visegrád.

Cancelarul austriac și-a exprimat aprecierea pentru cooperarea dintre cele două state, oferind exemplul cooperării cu privire la paza graniței dintre Ungaria și Serbia.

Viktor Orban i-a mulțumit lui Kurz pentru invitația adresată și a declarat faptul că liderul austriac a fost deja un partener bun în timpul său de ministru de externe. În plus, el a mai declarat faptul că este bucuros că Austria a dovedit deja faptul că este aliat de încredere.

Viktor Orban și-a reiterat poziția asupra problemei migrației, numind afluxul masiv de persoane în Europa cel mai mare pericol cu ​​care se confruntă bătrânul continent în prezent.

Ambii lideri au subliniat importanța protecției frontierelor externe ale UE împotriva migrației ilegale, solicitând în același timp o consolidare a spațiului Schengen.(24.hu).

NapocaNews