Ministerul francez de Interne a anuntat, luni, ca 1,031 de autoturisme au fost incendiate in noaptea dintre ani, numar in crestere fata de anul trecut cand s-au inregistrat 935 de astfel de cazuri.

510 francezi au fost arestati in cursul diferitelor incidente care au avut loc in noaptea dintre ani. In timpul interventiilor fortelor de ordine au fost raniti opt politisti si trei jandarmi.

Incidentul cel mai important s-a produs la Champigny sur Marne, la periferia Parisului, unde doi agenti de politie chemati sa intervina la o cearta au fost loviti violent de un grup numeros de persoane care incercau sa intre la un concert privat, evenimentul fiind inregistrat cu telefoane mobile si apoi postat pe retelele sociale, provocand un val de indignare.

Presedintele Macron a promis, pe Twitter, ca „vinovatii pentru acest linsaj las si criminal asupra politistilor care-si indeplineau datoria in noaptea de 31 decembrie” vor fi „gasiti si pedepsiti”.

Peste 140,000 de politisti, jandarmi, militari, pompieri si membri ai serviciilor de urgenta au fost mobilizati in Franta in noaptea de Anul Nou.

NapocaNews