Profesorul-preot acuzat că s-a masturbat în faţa elevilor săi a fost declarat nevinovat de reprezentanţii Patriarhiei. Pe de altă parte, acheta Inspectoratului Şcolar şi a Poliţiei din Sibiu continuă.

Părinţii şi elevii subliniază că acest caz nu face decât să sublinieze criza morală în care se află sistemul educaţional.

Adrian Circa din Mediaş, profesor de Religie (şi preot), e acuzat de părinţii unei eleve că s-a masturbat la şcoală, chiar în timpul unei ore. Eleva susţine că l-a filmat în momentul în care făcea gesturile obscene. Imaginile cu preotul care se masturbează în clasă, la ora de Religie, au fost filmate de o elevă din clasa a XII-a a Liceului Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică, iar aceasta le-a distribuit colegilor săi.

„Aceasta persoană nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona înghinală, ceea ce a dus la speculații, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei la Europa Fm..

Potrivit Pro TV, si elevii sustin ca gestul a fost interpretat gresit, iar conducerea scolii sustine ca preotul ar lua un tratament care poate provoca mancarimi de piele, ca efect secundar.

„Elevii din clasă spun că ei nu au văzut asa ceva, erau doi elevi situați in prima banca, ziceau ca nici poveste de așa ceva. A fost bolnav de cancer, se pare că din nou din ultimele date pe care le-a primit, boala a revenit. Este sub tratament”, explica un consilier al Liceului Tehnologic Nicolae Tecu din Copșa Mică.

Totul este tardiv, profesorul dându-și demisia din învățământ.Presa neprofesionistă a condamnat un om nevinovat fără să cerceteze.

NapocaNews