Un comentariu la o imagine publicată recent pe pagina de Facebook a Agenției de știri Basilica redă cât de inexplicabile par, privite din exterior, polemicile referitoare la construirea unei catedrale naționale.

Un urmăritor spaniol al paginii noastre de Facebook a reacționat la comentariile persoanelor care dezaprobă construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Acesta a scris recent un comentariu în care mărturisește:

„Sunt spaniol și sincer nu înțeleg de ce există polemici despre construirea Catedralei Mântuirii Neamului”.

„Pur și simplu, fiecare mare națiune creștină trebuie să aibă o mare catedrală națională și România este fără îndoială o astfel de națiune. Să trăiască Catedrala! Să trăiască BOR!” a scris Francisco José Pino Rodríguez.

Postarea la care a reacționat acesta a fost publicată sâmbătă și făcea referire la hramul și la simbolistica viitoarei Catedrale Naționale.

În Barcelona se află una dintre cele mai impresionante biserici din lume. La Sagrada Familia, capodopera arhitectului catalan Antonio Gaudi, se află încă în construcție deși proiectul a fost inițiat acum mai bine de 100 de ani, în 1882, și va fi terminată în anul 2026, la împlinirea a 100 ani de la moartea lui Gaudi.

În Capitala României, la începutul mileniului al III-lea, a început să se ridice noua Catedrală Patriarhală, viitoarea Catedrală Naţională. Acest deziderat al românilor a apărut încă din vremea Regelui Carol I, adică de peste 130 ani.

Simbolismul teologic şi detalii despre evoluția lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului sunt prezentate în mod detaliat pe site-ul catedralaneamului.ro.

Sursa: Basilica, Foto credit: catedralaneamului.ro