Aproximativ 100 de persoane s-au adunat duminică seară în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a protesta împotriva Guvernului şi a legilor Justiţiei.

Manifestanţii au scandat lozinci împotriva partidelor aflate la guvernare, precum „PSD, ciuma roşie”, „DNA să vină să vă ia”, „Nu cedăm, nu capitulăm” sau „La mulţi ani! Cu executare”.

Câţiva dintre oamenii care şi-au asumat rolul de organizatori ai manifestaţiilor de protest au venit pregătiţi cu un microfon şi o boxă şi au vorbit mulţimii despre nevoia păstrării drumului care leagă România de Uniunea Europeană, cerând demisia mai multor miniştri.

„Este foarte important să continuăm, să facem mai departe, dar nu este destul duminică seară, trebuie să se întâmple zi de zi, peste tot unde ne aflăm. Am fost atent la discursurile din Uniunea Europeană, se înţelege ce se întâmplă acolo, iar noi nu am fost lăsaţi de izbelişte pentru că glasul nostru se aude şi este foarte important să se audă în continuare”, a spus unul dintre protestatari la microfon, adresându-se mulţimii.

De altfel, în timpul discursurilor, în spatele celor care au vorbit au fost desfăşurate steagurile României şi al Uniunii Europene, iar pe jos au fost întinse două bannere de dimensiuni mari pe care scria „Suntem cu ochii pe voi” şi „Uniţi salvăm toată România”.

La manifestarea de duminică s-a renunţat la obişnuitul marş prin centrul oraşului, dar oamenii au stabilit că este important să se reîntâlnească în centrul oraşului şi duminica viitoare.

Protestul, care a început după ora 18,30, s-a terminat în jurul orei 20,00.

NapocaNews