Chiar dacă sunt fructele cele mai consumate în sezonul rece, portocalele nu ar trebui să-ți lipsească din dietă în niciun anotimp. Ele sunt surse excelente de vitamina C și alți antioxidanți, foarte buni pentru sănătate. Iată care sunt principalele 8 beneficii pe care le au portocalele asupra sănătății, titrează Click:

1. Portocalele sunt sursă importantă de antioxidanţi, compuşi care menţin pielea sănătoasă şi care previn afecţiunile cronice.

2. Portocalele conţin o cantitate mare de vitamina C. Această vitamină este foarte importantă pentru sistemul imunitar, deoarece îl întăreşte şi previne afecţiunile atribuite acestuia.

3. Conţin şi vitamina A, care este foarte bună pentru sănătatea ochilor.

4. Portocalele sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătăţesc activitatea celulelor creierului, deoarece sunt fructe care conţin acid folic şi folat. De asemenea, este recomandat ca femeile însărcinate să mănânce în fiecare zi câte o portocală – previne stresul şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

NapocaNews