În premieră, Sala Mare a Operei Române se transformă în sală de bal, iar clujenii sunt invitaţi la vals!Clujenii au ocazia să îi susţină pe tinerii artişti talentaţi din cadrul Transylvanian Opera Academy

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca îi invită pe clujeni să participe la Balul Operei, sâmbătă, 3 martie 2018, începând cu ora 19:00, un eveniment marcant pentru mediul cultural şi artistic din Cluj-Napoca. Balul Operei se va desfăşura după un concept nou dedicat clujenilor, bucurându-se de bogata tradiţie care i-a completat identitatea, începând cu prima ediţie dezvăluită publicului în anul 1985.

Sala Mare a Operei Naţionale Române Cluj-Napoca se va transforma, în premieră, în sală de bal, iar clujenii sunt invitaţi la dans! După programul artistic, participanţii la bal se vor bucura de un program de dansuri de societate în Sala Mare, care va fi reorganizată special pentru acest eveniment.

„Mă bucur că, de anul acesta, Balul Operei a revenit sub egida Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, fiind pentru noi o ocazie deosebită să oferim publicului clujean un repertoriu ales în mod special pentru a celebra Anul Centenarului Marii Uniri.

Vrem ca ediţia din 2018 să insufle Balului Operei autenticitatea şi strălucirea unui veritabil Bal vienez al Operei, iar premiile de excelenţă vor sublinia, din nou, aprecierea pentru valorile autentice. Iar transformarea, în premieră, a Sălii Mari în sală de bal va fi o surpriză pe care, suntem siguri, clujenii o vor aprecia foarte mult.

Sunt puse în vânzare mai multe categorii de bilete şi dorim să sprijinim, din profitul realizat şi din donaţii, activitatea tinerilor talentaţi din cadrul Transylvanian Opera Academy, singurul program din România de formare şi perfecţionare a tinerilor artişti de operă ” a declarat dr. Florin Estefan, Manager general al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

Programul artistic al serii va cuprinde momente lirice şi coregrafice speciale, susţinute de Orchestra, Soliştii şi Ansamblul de Balet al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca. Programul balului, ce onorează Anul 2018 dedicat Centenarului Marii Uniri, va include totodată momente muzicale reprezentative din repertoriul dramatic şi instrumental autohton.

Clujenii au ocazia să îi susţină pe tinerii artişti talentaţi din cadrul Transylvanian Opera Academy

Participanţii Balului Operei 2018 vor susţine, atât prin achiziţia biletelor la eveniment, cât şi prin donaţii oferite în seara acestuia, programul de burse lunare pentru cei 11 artişti care fac parte din Transylvanian Opera Academy (TOA). Este cel mai recent proiect cultural-artistic şi academic al Operei Române şi urmăreşte formarea şi îndrumarea către excelenţă a unor tineri promiţători care, prin reuşita în cadrul unei sesiuni de audiţii, se bucură de privilegiul unui an de studiu cu artişti consacraţi.

Ca în fiecare an, în cadrul Balului Operei se oferă Premii de excelenţă în domeniul artistic, ediţia 2018 a Balului Operei onorând rezultatele deosebite prin următoarele trei premii:

Premiul „Alexandru Fărcaş” pentru tinere talente (o operă de artă oferită de Remus Pop din colecţia sa personală)

Premiul „Dimitrie Popovici-Bayreuth” din partea Operei Române

Premiul „Seniorii Cetăţii” din partea Consorţiului Universităţilor Clujene (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca şi Universitatea de Artă şi Design Cluj).

NapocaNews