După ce am dat apele, pădurile, bogăţiile solului și subsolului urmează acum să înstrăinăm şi poşta română? ”Compania Națională Poșta Română S.A. este operatorul național de servicii poștale și de curierat din România, având un venit de peste 1,135 miliarde Ron, un profit de peste 10,45 milioane RON și active totale de peste 349,2 milioane RON, asta la sfârșitul anului 2016, după cum arată ultimele date oficiale ale instituției.

Având un număr de peste 25 de mii de angajati și dispunând de peste 5.500 oficii poștale, este de departe cel mai mare operator de profil din țară.

În data de 4 octombrie 2017 la conducerea Companiei a fost numită director interimar pentru o perioadă de 4 luni, nimeni alta decât Elena Petrașcu.

Avizul la semnarea, iar mai apoi la renegocierea contractului Bechtel a fost semnat tot de Elena Petrascu, în calitatea sa de director juridic al Ministerului Transporturilor. În aceiași calitate, având o scrisoare de garanție de 10 milioane de Euro în cazul ”privatizarea” CFR Marfă, nu a mai executat garanția scrisori, mulțumindu-se cu un comision consistent .

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care, se pare, doamna Petrașcu este omul de nelipsit de la Poșta Română, este, se pare omul bun la toate. După cum dovadă stau primele acțiuni ale domniei sale de când a fost instalată în funcție, adică înlăturarea oamenilor competenți din funcțiile de conducere ale Companiei și păstrarea sau numirea celor care fac ce li se spune și sunt ascultători, sursele noastre spun că, deși este cercetată penal pentru un prejudiciu adus statului român de mai multe milioane de euro, va fi menținută în funcție pentru că este un negociator și un om care știe să stabilească foarte bine procentele din vânzările ce le face.

Atragem atenția organelor abilitate asupra unui fapt deosebit de grav: se discută la un nivel înalt deja, VÂNZAREA EFECTIVĂ A BUNURILOR POȘTEI ROMÂNE!!! Se negociază vânzarea clădirilor, spațiilor ce aparțin Poștei Române, restructurările ce vor urma va fi o modalitate de a se eschiva necesitatea de personal, clădirile vor rămâne goale, iar astfel vor putea fi vândute după bunul plac al doamnei Petrașcu” scrie Ionică Armanca în Jurnalul Românesc de la Viena.

Tot la bursa zvonurilor s-a aflat că firme din Austria sunt interesate de achiziţia poştei române.

Austriecii de la PSK – BAWAG si cu elveţienii de la Swiss Post ar vrea să pună mâna pe activele poştei române pentru a fi vândute apoi bucată cu bucată iar profitul împărţit cu politicenii?  Dragnea nu ar fi străin de stratagemă?

Sindicaliştii s-au prins de schemă şi se pregatesc pentru o demonstratie cu peste 25000 de angajati ai poștei române, care pot bloca pensiile si tot sistemul de livrare.Conducerea ameninţă cu concedierea, dar de fapt după ce va fi achiziţionată de austrieci aceştia le vor face.

Din nou, PSD pregăteşte un tun de milioane pentru străini? Kovesi stă ca un simplu spectator aşteptând negocierea cu Dragnea să nu fie suspendată? Pas cu pas vindem la străini tot ce mai avem. Poșta Română va fi de facto poșta ”austriacă”.

Gheorghe Petre