Populaţia României va ajunge, în cel mult 30 de ani, la nivelul anului 1950, iar în 2100 vom fi mai puţini cu 7,5 milioane,informează stiripesurse.ro, citând un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Raportul prevede un viitor deloc optimist României, inclusă într-un top 10 al ţărilor al căror număr de locuitori va scădea cu peste 15%.

În contrapartidă, ţările subdezvoltate vor cunoaşte o creştere impresionantă a numărului de locuitori, astfel încât organismele globale vor ajunge în punctul în care nu vor mai putea lupta cu sărăcia, inegalitatea, foametea şi malnutriţia.

Raportul mai arată că situaţia României se încadrează în peisajul european al ratei scăzute a fertilităţii. Acest fapt face ca, pe termen lung, să nu poată fi „regenerată” şi înlocuită populaţia.

Multe personalităţi au făcut, de-a lungul timpului, declaraţii de-a dreptul îngrijorătoare privind necesitatea reducerii populaţiei.

O populaţie numeroasă în zonele sărace ar reprezenta o sursă de războaie, alimentate de cei care susţin că implementează democraţia la nivel mondial.

NapocaNews