Oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere încep să deconteze facturi pentru inagurarea unei autostrăzi finalizată încă din toamna anului anul trecut, titreaza Capital.

În 2017, firma UMB Spedition a terminat o porțiune din Autostrada Transilvania, respectiv lotul de autostradă Gilău-Nădășelu, de 8,7 kilometri.

Sețiunea de autostradă nu a fost inaugurată pentru că în proiect nu a fost prins și podul peste Someș. În 2017, mai multe firme şi asocieri au depus oferte pentru contrusția acestui pod, licitaţia a fost câştigată însă de Tirrena Scavi.

Italienii construiesc podul peste Someș, în lungime de aproximativ 700 m de autostradă.

Potrivit datelor CNAIR, la sfârșitul lunii februarie, Tirrena Scavi a depus o factură, în valoare de circa 1,02 milioane lei, pentru finalizarea lucrărilor la nodul Gilău.

În toamna anului trecut, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul de execuţie „Finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi conexiunea dintre Secţiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1, Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea”, valoarea proiectului fiind de 25,67 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este de 118 luni, din care 10 luni perioada de execuţie şi 108 luni perioada de notificare a defecţiunilor.

NapocaNews