Cancerul provocat de carnea roșie procesată. Peste 450 de mii de europeni se îmbolnăvesc anual de cancer colorectal, iar peste 230 de mii își pierd viața din cauza acestei afecțiuni, spun statisticile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Specialiștii oncologi afirmă că această boală este una a omului modern, pentru că apare și pe fondul alimentației dezechilibrate, bogate în carne, lactate procesate și alimente cu aditivi, titrează Libertatea.ro.

“Cele mai periculoase sunt alimentele procesate din carne (sunt bogate în calorii și cresc și nivelul colesterolului), pâinea în cantitate mare și produsele de panificație. În plus, alimentația pe bază de lactate din prezent este de o calitate mai slabă, din cauza metodelor industriale. Procesul pasteurizării și utilizarea metodelor de sterilizare pot distruge atât microorganismele benefice, cât și pe cele dăunatoare. De asemenea, pentru a fi procesate, alimentele suferă o serie de modificări fizice, chimice și conțin aditivi artificiali care au potențial carcinogen”, avertizează Cristina Guduleasa, medic specialist în radioterapie.

NapocaNews