Participarea județului Cluj la Târgul Internațional de Turism (ITB) de la Berlin 2018 a fost un adevărat succes în ceea ce privește promovarea obiectivelor cultural-turistice și a zonelor de interes pentru germanii care intenționează să-și petreacă vacanțele în România.

Standul județului Cluj a fost asaltat de vizitatorii târgului, aceștia solicitând informaţii despre oportunitățile pe care le au la dispoziție pentru a-și organiza viitoarele sejururi.

Pe parcursul celor cinci zile ale manifestării, reprezentanții Clujului au prezentat publicului german cele mai atractive și reprezentative locuri, zone, obiective și evenimente de interes turistic din județ. Aflat pentru al doilea an consecutiv la acest eveniment internațional dedicat promovării turismului, Consiliul Județean Cluj a urmărit să prezinte județul dintr-o perspectivă cât mai complexă, ca o destinație turistică polivalentă, extrem de pretabilă introducerii în cadrul unor circuite și oferte personalizate.

Participarea la târg a reprezentat o foarte bună oportunitate de promovare a potențialului turistic local și regional, cu relevanță și din perspectiva diversificării legăturilor aeriene directe între Cluj și principalele orașe din Germania, potențial generatoare de turiști și oameni de afaceri.

Pe întreaga durată a târgului, vizitatorii au umplut până la refuz standul, mai ales în timpul evoluțiilor artiştilor de la Untold şi ale celor de la Ansamblul Artistic Românaşul, au cerut informaţii despre zona din care provin şi despre potenţialul turistic al acesteia.

În plus, mulţi dintre cei care au experimentat jocurile de pe Someş au afirmat că intenționează să repete experienţa şi în locurile de unde acestea provin, vizitând Clujul. Vizitatorii au aflat astfel ultimele noutăţi despre festivalul Untold de la reprezentaţii organizatorilor, iar dansatorii de la Ansamblul artistic Românaşul nu doar că au încântat prin dansurile populare prezentate dar au și devenit instructori de dans ad-hoc pentru sutele de doritori de a se prinde în joc alături de ei.

NapocaNews