Clubul Impact al Liceului Onisifor Ghibu a organizat un spectacol de teatru senzorial pentru persoanele cu deficienţe de vedere.Reprezentaţia a fost susţinută de trupa de teatru a Centrului de Resurse pentru Comunitate şi a avut loc duminică, 25 martie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Piesa a presupus implicarea tuturor simţurilor (gusturi, mirosuri, elemente tactile), cât şi includerea publicului în spectacol.

Cum începe viaţa? Prin ce senzaţii? Prin ce mirosuri, gusturi, prin ce zornăit neidentificat? E ceea ce ne-a prezentat trupa de teatru a Centrului de Resurse pentru Comunitate care a susţinut, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, un spectacol senzorial pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Piesa intitulată ”Începuturi” nu este una convenţională. Povestea este una simplă: naşterea unui copil. Dar câte miracole, nedumeriri, urări de bine şi aşteptări îi înconjoară venirea pe lume!

„Suntem urse, ursitoare
Şi din cartea noastră mare
Îi vom alege pruncului
Căile destinului!
Eu îţi zic de frumuseţe,
Să fii rupt din soare
Când vei creşte mare!
Cu a ta familie aleasă
Să fii tare drăgăstos.
Îţi urez de sănătate,
De belşug, de bunătate.”

Este un vârtej ameţitor de senzaţii: miros de cuişoare, de mentă, de lalele şi de fum, gust de pepene galben şi de căpşuni, un coş cu cereale şi cu castane, titrează Radio Cluj.