George Soros a devenit personajul negativ prin excelenta, folosit de Viktor Orban in campania pentru alegerile care urmeaza la Budapesta, in aprilie. Liderul ungar nu scapa niciun prilej pentru a-l culpabiliza pe miliardar, ajungand chiar sa il invinovateasca chiar si pentru pentru asasinarea jurnalistuluui slovac Jan Kuciak.

Prim-ministrul Viktor Orban afirma ca miliardarul american de origine maghiara George Soros ar fi implicat in acest deces controversat al jurnalistului Jan Kuciak, care a fost gasit mort alaturi de logodnica sa, in 27 februarie, in apartamentul sau din Bratislava.

Asasinatul s-a petrecut dupa ce jurnalistul publicase un articol in care facea legatura dintre politicienii de top din tara sa si mafia italiana ‘Ndrangheta.

„Vad urma lui George Soros si a organizatiilor sale in evenimentele din Slovacia. Nu ma indoiesc niciun minut ca reteaua sa face orice ca sa rastoarne guverne care se opun migratiei”, a acuzat Viktor Orban, potrivit site-ului 24.hu, citat de Haaretz.

Viktor Orban, care a beneficiat si el de o bursa Soros mai demult, l-a transformat pe miliardarul american de doi ani in dusman personal si nu rateaza nicio ocazie de a-l ataca.

In opinia lui Orban, miliardarul american originar din Ungaria ar urmari sa distruga cultura crestina a Europei si natiunile europene. In acest scop, Soros ar sustine o invazie a batranului continent cu milioane de imigranti musulmani.

Executivul maghiar intentioneaza sa adopte asa-numitul pachet de legi „Stop Soros”, a anuntat recent ministrul de Interne, Sandor Pinter.

NapocaNews