Arabia Saudita va testa miercuri o prima sala de cinematograf prin intermediul unei proiectii a filmului american „Black Panther”, ce va avea loc in prezenta unor profesionisti din industria cinematografica, inainte de deschiderea pentru publicul larg, in luna mai, a primelor cinematografe saudite dupa anularea unei interdictii ce a durat 35 de ani, informeaza AFP si Xinhua.

Acest regat ultraconservator, care s-a angajat intr-o serie de reforme, a pus capat la sfarsitul lui 2017 unei interdictii de 35 de ani ce viza existenta si functionarea cinematografelor. Compania americana AMC Entertainment a obtinut prima licenta pentru exploatarea salilor de cinematograf in Arabia Saudita.

Intr-un interviu acordat marti seara pentru CNN, directorul executiv al AMC Entertainment, Adam Aron, a confirmat ca primul film ce va fi proiectate pe marile ecrane saudite va fi „Black Panther”.

Autoritatile locale au anuntat mai intai ca prima sala de cinema se va deschide miercuri, insa surse apropiate de guvern si de mass-media locale au precizat ca va fi vorba doar despre o proiectie-test, ce va avea loc in noul cinematograf din cartierul financiar Regele Abdallah din Riad, iar cinematografele saudite vor fi deschise pentru publicul larg in luna mai.

„Va fi prima (proiectie) dintr-o serie de teste, la care vor participa specialisti din industrie, care vor fi organizate (…) cu ocazia ultimelor pregatiri inainte de deschiderea cinematografelor pentru publicul larg”, au explicat reprezentantii Centrului de comunicare internationala din cadrul Ministerului Informatiei.

Adam Aron va asista si el la proiectia de miercuri. AMC Entertainment, cea mai mare retea de cinematografe din Statele Unite, a semnat in luna decembrie un contract de intentie cu Fondul suveran saudit pentru a construi si a administra mai multe cinematografe in acest regat.

NapocaNews