Primăria derulează un proiect de amenajare a Parcului Feroviarilor care va fi realizat de o firmă spaniolă. Viceprimarul Dan Tarcea a dat asigurări marți, 24 aprilie, la Radio Cluj că pe acel teren se va construi doar un parc, nefiind vorba despre alte investiţii.

5,5 hectare de teren, acolo, categoric, se va face doar parc, pentru că am auzit în diverse medii că cineva vrea să pună mâna pe Parcul Feroviarilor și să construiască acolo – este exclus așa ceva! Lângă Parcul feroviarilor sunt două investiții imobiliare pe teren privat, acolo sigur se va construi, că deja au primit autorizația de construire, dar pe cele 5,5 hectare pe care noi le avem, va fi, cu siguranță, parc, care va rivaliza cu Parcul Mare.

Viceprimarul Dan Tarcea a mai anunţat la postul nostru de radio că va fi amenajat un spaţiu verde şi în cartierul Între Lacuri.

Discutăm acolo de un hectar de teren, acolo vom face pe fonduri europene, o investiție de 2,4 milioane de euro, pentru că în cartierul Între Lacuri este o aglomerație urbană destul de mare și nu are spații verzi și cred că, cu acest parc pe care-l vom face acolo, vom reuși să bucurăm cât mai mulți clujeni care locuiesc în zona respectivă, pentru că nu este normal ca să meargă toți clujenii în Parcul Mare, titrează Radio Cluj.

Primăria doreşte reamenajarea malurilor Someşului pe o distanţă de 5 kilometri, unde vor exista spaţii verzi şi de promenadă. Investiţia va fi realizată din fonduri europene.

NapocaNews