La filme, cetăţeni! Festivalul Filmului Francez face o mică revoluţie pe marile ecrane din 9 oraşe din România, în perioada 24 aprilie – 6 mai (Arad, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Timişoara) cu cea de a 22-a sa ediţie, al cărei cuvânt de ordine este „schimbare” – schimbare de idei, de idealuri, de perspectivă, de viaţă, de societate.

La Cluj-Napoca festivalul ajunge din 3 în 6 mai şi se desfăşoară la cinema Victoria!

Filmul care deschide festivalul, la Cluj, joi 3 mai ora 20:00, este o comedie: COMME DES GARCONS/ ECHIPA DE FETE, un film inspirat de crearea primei echipe feminine de fotbal din Franța, la Reims în 1968. Invitată, la proiecția de la Cluj, este actrița Mona Walravens.

La Institutul francez din Cluj, în perioada 2-11 mai, Festivalul Filmului Francez propune un Focus Mai 68 prin difuzarea filmului documentar MOURIR À 30 ANS/SĂ MORI LA 30 DE ANI de Romain Goupil dar și o interesantă expoziție de fotografie: AU CŒUR DE MAI 68 de Philippe Gras, însoțită de proiecția filmului documentar MAI 68, UN ETRANGE PRINTEMPS / MAI 68, O PRIMĂVARĂ STRANIE.

Un alt film pe care nu ar trebui să îl rataţi este MADAME HYDE de Serge Bozon (2017), o poveste neobişnuită a metamorfozei personale şi sociale a unei profesoare de fizică, timidă şi retrasă. Această creaţie a primit Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Locarno (Elveţia) şi va fi prezentată la Cluj sâmbătă, 5 mai 2018, ora 20:00.

Festivalul Filmului Francez din România se desfăşoară, în afară de Cluj Napoca, şi în alte 8 oraşe din ţară, după următorul program:

Arad / Cinema Arta, 4-6 mai
Brașov / Cinemateca Patria, 3-6 mai
București / Cinema Elvire Popesco, 24 avril – 6 mai
Buzău / Teatrul George Ciprian, 4 mai
Constanța / Cityplex Tomis Mall, 3-6 mai
Iași / Cinema Ateneu, 2-5 mai
Sfântu Gheorghe / Cityplex Arta, 3-6 mai
Timișoara / Universitatea de Vest – Aula Magna – 3-6 mai

Toate filmele sunt prezentate în versiune originală, cu subtitrare în limba română.

La Cluj Napoca, biletele pot fi achiziţionate de la cinema Victoria. Un bilet, tarif întreg, costă 13 lei iar pentru elevi, studenți, seniori, un bilet costă 10 lei. dacă optaţi pentru un abonament, 4 intrări la Festival, 40 de lei.

NapocaNews