Leurda, cunoscută și drept usturoi sălbatic, crește în principal în zonele montane mai înalte, însă oamenii o cresc și în grădinile lor. Aceasta are o aromă puternică și piperată. Crește de obicei din martie până în mai. Atunci când este folosită în scopuri medicinale, este cel mai bine să fie culeasă primăvara, înainte ca aceasta să înflorească. Iată care sunt beneficiile pe care le aduce leurda sănătății!

Leurda are un conținut bogat de minerale și vitamina C, ajutând organismul să lupte împotriva mai multor probleme de sănătate. Frunzele conțin o cantitate mai mare de vitamina C decât bulbul, așa că oamenii folosesc mai ales frunzele leurdei. Iată pentru ce este leurda recomandată!

Frunzele tinere ale leurdei sunt recomandate persoanelor care suferă de hipertensiune arterială și au un nivel ridicat al colesterolului și al trigliceridelor din sânge, datorită prezenței benefice a mineralelor. Această plantă are un efect benefic asupra arterelor și poate preveni, de asemenea ateroscleroza.

Consumul de leurdă proaspătă are un efect benefic asupra paraziților din intestine. Această plantă previne iritațiile intestinelor și protejează organismul de răceli și gripă. Ajută la tratarea bronșitelor, deoarece curăță căile respiratorii, ameliorează respirația și reduce tusea.

Consumul de leurdă este recomandat și persoanelor care au probleme cu ulcerul gastric.Leurda are un efect tranchilizant asupra stomacului iritat și durerilor cauzate de ulcer.

Folosit la baie, usturoiul sălbatic este recomandat pentru persoanele care au probleme cu pielea, inflamații ale pielii, iritații ale pielii, precum și eczeme și dermatită.

Proprietățile vindecătoare ale leurdei sunt eficiente și pentru curățarea organismului de toxine. Mai exact, usturoiul sălbatic curăță ficatul, rinichii, intestinele și vezica biliară.

Această plantă are capacitatea de a răspândi vasele de sânge. Mai precis, face vasele de sânge mai elastice, lucru care are un efect pozitiv asupra funcției inimii. Este prevenită apariția atacului cardiac, deoarece protejează inima într-un mod care întărește și întinerește țesutul muscular al inimii.

NapocaNews