În perioada 21-26 mai se va desfășura festivalul A tribute to György Ligeti, în his native Transilvania. Așa cum se și dorește, festivalul evocă personalitatea marcantă a compozitorului Gyorgi Ligeti, ce a adus Clujului, Transilvaniei, o bogăție artistică fără egal, adunată pe parcursul celei de-a două jumătăți a secolului al XX-lea.

Melomanii și toți cei interesați sunt invitați de către directorul festivalului, conf. univ dr. Bianca Țiplea Temeş la un amplu și variat periplu cultural începând de luni, de la orele 9,30 continuând cu marți de la ora 10, cu Conferință Internațională de muzicologie, Ligeti un portret cu Reich and Riley, organizată la Sala Ion Lapedatu a Băncii Naționale Române, urmată de o lansare de carte Liget’s cultural identitie, publicată în 2018 la prestigioasă editura Routledge din SUA.

Miercuri, 23 mai 2018, la Studioul de concerte al Academiei de Muzică Cluj Napoca, începând cu ora 19, va avea loc concertul extraordinar: Polifonii pe pânză, derivă continentelor, susținut de celebrul ansamblu de percuție Amandinda din Budapesta, alături de mezzosoprana Katalin Karoly.

Vineri, 25 mai 2018, la sala Muzeului Etnografic, de la ora 19, va fi susținut Concertul Punți de acuarelă, Transilvania-Pannonia, susținut de Peter Kiss la pian, Janos Nevelo-percuție, Tamas Zeteny-violoncel, și Judith Nagy la flaut.

Joi, 24 mai 2018, la sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj Napoca, începând cu orele 17 și sâmbătă, 26 mai tot de la ora 17, la Sinagogă orașului Târnăveni va avea loc concertul Autoportet în culori acrilice, cu piese compuse de Diana Rotaru, interpretate de formația AdHOC alcătuită din interpţii Mihaela Maxim-soprana, Raluca Ilovan-flaut Aurelian Băcan-clarinet Vlad Raceu-vioara și Vlad Rațiu la violoncel.

NapocaNews