Premierul Viktor Orban a anunțat că Guvernul Ungariei și-a propus implementarea unor măsuri pentru a opri şi apoi inversa declinul demografic până în 2030, acesta criticând democraţia liberală pentru subminarea familiilor tradiţionale.
Orban a declarat că întrebarea-cheie este ce ar putea face guvernul pentru a opri declinul demografic. El a adăugat că guvernul va lansa „un plan de acţiune politică pentru familie” dar nu a oferit mai multe detalii. Orban a afirmat că democraţia liberală a eşuat în gestionarea imigraţiei, protejarea culturii creştine sau a familiei tradiţionale, compuse dintr-un bărbat şi o femeie.
”Există multe tipuri de familii, multe feluri de a-ţi trăi viaţa iar democraţia liberală spune că nu ar trebui să facem diferenţe între acestea … doreşte să asigure tratamentul egal în faţa legii … şi acesta este unul dintre motivele pentru care avem parte de un declin demografic acum. Democraţia creştină ne protejează de imigraţie, ne apără graniţele, susţine modelul tradiţional al familiei compuse dintr-un bărbat şi o femeie, consideră protecţia culturii noastre creştine ca fiind ceva natural”, a declarat Orban.

Datele statistice arată că populaţia Ungariei se află în scădere în ultimele decade. Scăderea a continuat şi după ce Orban a fost ales în 2010, populaţia fiind de 9,771 milioane în ianuarie 2018 faţă de 10,014 milioane în 2010.

Radu Ștefan

Sursa: Adevărul.ro