Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj va înfiinţa o orchestră simfonică de amatori, formată din studenţi şi cadre didactice de la diferite facultăţi.

Dirijorul Radu Gabriel Ciorei a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul este o premieră naţională, că este dedicat Centenarului Marii Uniri şi că un prim concert va fi susţinut luni, sub bagheta sa şi cea a dirijorului argentinian Jose Maria Ulla.

„Este un proiect de suflet, care se armonizează cu ce există în lume şi în Europa. Sunt aceste orchestre ale universităţilor. Partea interesantă este că e un alt fel de a vedea lucrurile, cultura, muzica; adică, noi facem muzică de plăcere, nu este orchestră remunerată, este o chestiune opţională. La nivelul acesta de orchestre simfonice ale marilor universităţi există o asociaţie europeană, cu Sorbona şi cu celelalte mari universităţi, iar România nu există pe această hartă. Deci, vom fi pionieri absoluţi şi va fi prima orchestră universitară din România în acest cadru select”, a spus Radu Ciorei în conferinţa de presă susţinută alături de Jose Maria Ulla şi de prorectorul UBB Mihaela Luţaş, potrivit Agerpres.

Un prim concert în cadrul proiectului va fi susţinut luni, cu intrare liberă.

NapocaNews