Este mai bine ai grijă de siguranța copilului tău. Ridichea albă este o astfel de legumă care este extrem de hrănitoare, dar în același timp poate duce la unele consecințe fatale dacă nu luați măsuri de precauție.

În timpul sarcinii, sunteți predispusă la boli bacteriene și parazitare datorită imunității scăzute care se dezvoltă în această etapă.

Legumele care cresc sub pământ au germeni care pot provoca o creștere bacteriană pe ele, ceea ce poate provoca o problemă pentru dumneavoastră.

O ceașcă de ridiche spălată poate furniza o mulțime de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi potasiu, folați, calciu, fier, vitamina C, vitamina A, vitaminele B, zinc și mangan.

Folații joacă un rol foarte important în dezvoltarea copilului în uter, în timp ce vitamina C și fierul contribuie la dezvoltarea sistemului circulator și a altor organe vitale.

Calciul este extrem de important pentru dezvoltarea dinților, a sistemului osos și a mușchilor. Așa cum puteți constata, valoarea nutritivă a ridichei nu merită neglijată.

Această bogăție de nutrienți o face importantă ca parte a dietei.

Din moment ce știți valoarea nutritivă a ridichei, așa cum am menționat mai sus, să examinăm beneficiile includerii acesteia în dietă, în timpul sarcinii:

1. Controlează greutatea
Rădăcina este o hrană solidă care are capacitatea de a vă potoli foamea. Ele sunt bogate în fibre dietetice și au puțini carbohidrați și zahăr, ceea ce adaugă importanța acesteia.

2. Previne icterul
Ridichea albă este excelentă în detoxificare. Îndepărtează toate toxinele prezente în sânge și fluidele limfatice.

Fitochimicalele prezente din rădăcină ajută la creșterea cantității de globule roșii și, prin urmare, reduc șansele de sinteză a bilirubinei.

Nivelul crescut de bilirubină produce icter. Astfel, ridichea este foarte benefică pentru ficat.

Deficiența de fier în organism – 11 simptome pe care le poți resimți

3. Menține sănătatea cardiovasculară

În timpul sarcinii, se spune că multe femei au hipertensiune arterială. Abundența de potasiu în ridiche îmbunătățește circulația sângelui, reducând astfel tensiunea arterială.

De asemenea, conține antociani care reduc riscul bolilor cardiovasculare.

4. Controlează diabetul
Rădăcina are un nivel scăzut de zahăr în ea. Are un indice glicemic scăzut, deci nu afectează nivelul de glucoză din sânge.

În plus, este foarte important ca pacienții cu diabet zaharat să verifice și să ia dieta adecvată în această etapă.

5. Împiedică cancerul
Corpul este foarte predispus la boli în timpul sarcinii. Cancerul poate fi unul dintre ele. Surprinzător, ridichea are unele izotocianat anti-carcinogeni puternici și sulforafan. Astfel, va împiedica de orice fel de cancer.

6. S-au rezolvat problemele urinare
Printre diferitele proprietăți ale ridichei se află proprietatea diuretică.

Deci, îmbunătățește fluxul de urină. Mai mult, dacă aveți o problemă inflamatorie, ridichea vă poate ajuta să o vindecați.

Proprietățile antiinflamatorii ajută la tratarea umflăturilor și a infecțiilor din tractul urinar.

Ce beneficii are uleiul de pește pentru copii. Este bun și pentru adulți

7. Oferă imunitate
În timpul sarcinii, există modificări ale sistemului imunitar, deoarece trebuie să vă protejeze copilul. Unele părți ale sistemului imunitar sunt suprimate, astfel încât organismul să nu respingă fătul.

Deci, comparativ cu zilele normale, esti mai predispusă la boli și infecții în timpul sarcinii.

Rădăcina crește producția de celule imunitare a corpului, precum și a copilului deoarece este bogată în vitamina C.

O ceașcă de ridiche gătită vă poate oferi până la 30% din vitaminele zilnice necesare organismului.

8. Îmbunătățește afecțiunile pielii
Vitamina C, vitamina B și zinc sunt prezente în abundență în ridiche. Aceste substanțe nutritive fac minuni în vindecarea pielii.

Ele îmbunătățesc eficiența anumitor enzime care sunt extrem de utile în dezvoltarea colagenului. Colagenul este structura proteică care conține celulele pielii împreună.