În calitate de proprietar și administrator al arenei ce urmează să găzduiască sâmbătă, 16 iunie a.c., confruntarea fotbalistică dintre Generația de Aur a României și Legendele Barcelonei, Consiliul Județean Cluj continuă în ritm susținut seria operațiunilor care au rolul de face ca gazonul de pe Cluj Arena să se prezinte în condiții excelente la ora meciului.

„Îi asigur pe toți iubitorii sportului cu balonul rotund că am făcut tot ceea ce ținea de noi pentru ca atât gazonul cât și întreg stadionul să se prezinte în condiții optime. Starea gazonului e una excelentă, totul e pregătit, rămâne doar ca acești fotbaliști cu adevărat de legendă să ofere iubitorilor fotbalului un spectacol total și momente de neuitat”, a declarat președintele Consiliului Județean, domnul Alin Tișe.

În contextul în care până la data programată să se dispute partida dintre cele două echipe au mai rămas doar două zile, terenul de joc se prezintă în condiții excelente, răspunzând tuturor exigențelor în materie. Din dorința, însă, de a oferi spectatorilor precum și tuturor suporterilor celor două selecționate șansa de a se bucura de un spectacol fotbalistic derulat în cele mai bune condiții, reprezentanții Direcției de Administrare și Exploatare a Stadionului Cluj Arena din cadrul Consiliului Județean continuă seria operațiunilor menite să asigure o suprafață de joc de cea mai bună calitate.

În acest scop, gazonul a fost supus unor intervenții ce au vizat, în principal, fertilizare atât cu fertilizant lichid, cât și cu fertilizant solid cu eliberare controlată, nisipare, vertidrenare, tundere, aerare și periere. De asemenea, alte operațiuni executate au fost cele de supraînsămânțare, cilindrare și aplicarea unui tratament agent de sol.

Astfel, Cluj Arena, stadionul simbol al județului Cluj și al întregii regiuni, și-a consolidat poziția etalon, ridicându-se la cele mai înalte standarde internaționale în domeniu. De altfel, acest fapt a fost subliniat și de către însuși fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a României și al Barcelonei, Gheorghe Popescu, în contextul vizitei pe care acesta a efectuat-o recent în vederea inspectării stării gazonului.