Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează, în perioada 21-23 iunie, o microstagiune care va cuprinde cele trei spectacole montate de Andrei Şerban.

Regizorul împlineşte anul acesta 75 de ani.

„Personalitate de excepţie a teatrului românesc şi mondial, Andrei Şerban este în acelaşi timp şi un prieten apropiat al trupei Teatrului Maghiar. După legendara ‘Trilogie antică’ montată în anii ’90 la Teatrul Naţional din Bucureşti, compania a avut fericita ocazie de a lucra la propria trilogie”, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

În deschiderea microstagiunii joi, 21 iunie, ora 14.00, în foaierul de la etaj, va avea loc o discuţie moderată de criticii de teatru Doina Modola şi Roxana Croitoru, în prezenţa actorilor din distribuţia celor trei spectacole, la care intrarea este liberă.

Cele trei spectacole pe care publicul le va putea vedea la Cluj sunt ‘Unchiul Vania’, ‘Strigăte şi şoapte’ şi ‘Hedda Gabler’.

‘Unchiul Vania’, de A.P. Cehov, care a avut premiera în 2007, se apropie de cea de-a 150-a reprezentaţie cu casa închisă. Spectacolul este programat vineri, 22 iunie, ora 19,00, în Sala Mare în format studio.

‘Strigăte şi şoapte’, de Ingmar Bergman a avut premiera în ianuarie 2010 şi are ca punct de plecare filmul omonim al cunoscutului regizor suedez. Spectacolul a fost prezentat în ţări precum Serbia, Cehia sau Coreea de Sud şi este programat joi, 21 iunie, ora 20.00, în Sala Studio.

‘Hedda Gabler’, de H. Ibsen se află în programul Teatrului Maghiar din anul 2012. Întrebarea pe care spectacolul o pune este dacă se poate trăi fără idealuri. Reprezentaţia are loc sâmbătă, 23 iunie, ora 19,00, în Sala Studio.

NapocaNews