Un cetatean tunisian a fost declarat indezirabil in Romania pentru 15 ani, la sesizarea SRI.

Serviciul spune ca barbatul a venit in tara noastra ca student, in 2015, si „s-a remarcat printr-un comportament specific unei persoane adepte a ideologiei jihadiste, cu puternice tendinte de izolare si cu o activitate intensa in medii online radicale”, identificandu-se cu autorii unor atentate teroriste din Europa, inregistrate in perioada 2015-2018.

„Preocuparile constante ale cetateanului tunisian pentru propaganda terorista de pe site-urile de specialitate si glorificarea atacurilor comise de membrii Daesh au confirmat disponibilitatea de a comite actiuni violente fie in Romania, fie dupa deplasarea in teatrele jihadiste”, spune SRI.

La propunerea SRI, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Curtea de Apel Bucuresti care a dispus masura declararii ca indezirabil a tunisianului, pentru implicarea in fapte care constituie amenintari la adresa securitatii nationale.

Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti, strainul a fost luat in custodie publica de catre Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrari, in vederea indepartarii de pe teritoriul national.

NapocaNews