Elevii romani au castigat medalii de aur, argint si bronz la Olimpiada Internationala de Matematica
Romania a castigat medalii de aur, argint si bronz, precum si doua mentiuni la Olimpiada Internationala de Matematica 2018, care se desfasoara la Cluj-Napoca.
Cel mai bun punctaj obtinut de un roman, care i-a adus si medalia de aur elevului Ioan-Andrei Nicolae, de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, a fost de 94,44%, se arata pe pagina oficiala a concursului.

El a fost urmat de Ciprian-Mircea Bonciocat, argint, de la Colegiul „Tudor Vianu” din Bucuresti, cu un rezultat de 91,91%.

Edis Memis, de la Liceul International de Informatica din Constanta, a castigat bronzul, la fel ca elevul Mihnea-Gabriel Doica, de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, in vreme ce Antonie Ciocan si Radu-Alexandru Iacob, de la acelasi liceu, au primit mentiuni de onoare.

In clasamentul general, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 33 din 110.

Olimpiada Internationala de Matematica reprezinta cea mai veche competitie din domeniul stiintelor adresata elevilor de liceu, iar prima editie a avut loc tot in Romania, in anul 1959.

Anul acesta, Romania a gazduit din nou prestigiosul eveniment, la care au participat aproximativ 1.500 de elevi din peste 100 de tari, pentru a marca simbolic Centenarul Marii Uniri.

Evenimenul a fost deschis de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, duminica trecuta.