În Duminica a 9-a dupa Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Pericopa evanghelică a acestei duminici relatează episodul umblării Mântuitorului Hristos pe mare. Într-o noapte furtunoasă, pe când Apostolii se aflau în corabie, pe Marea Galileei, Domnul a venit spre ei, umblând pe mare ca pe uscat. Ei, crezând că este o nălucă, s-au speriat şi au început să strige. Deodată, peste zgomotul valurilor, s-a auzit glasul lui Iisus: „Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi!”

Petru a zis: „Doamne, dacă eşti Tu, porunceşte să vin la Tine pe apă”. Domnul i-a zis: „Vino!”, iar ucenicul, coborându-se din corabie, a păşit încrezător pe suprafaţa mării, ca şi Învăţătorul său. Dar văzând valurile şi-a pierdut curajul, s-a temut şi a început să se scufunde, strigând cu groază: „Doamne, scapă-mă!” În acea clipă, Iisus era lângă el şi scoţându-l din valuri, îl mustră: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit cuvântul de învățătură, pe care l-a intitulat „Biserica este corabia de salvare”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a hirotonit întru ieromonah, pe seama Catedralei Mitropolitane, pe Arhidiaconul Iosif Moldovan, titrează Radio Renașterea.

Raspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei mitropolitane, dirijat de Sergiu Stanciu.

NapocaNews