Maestrul Dumitru Fărcaş a fost condus azi pe ultimul drum de sute de clujeni care au ascultat un mic concert folcloric de taragot şi acordeon în faţa Casei de Cultură a Studenţilor după slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoți condus de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

Primarul Emil Boc a ieșit în fața Casei de Cultură a Studenților împreună cu fiica lui Dumtru Fărcaș, Andreea, și a anunțat că instituția va purta în viitor, numele taragotistului clujean.

„Maestre Dumitru Fărcaş, dragă Mitrule, suntem cu toţii în faţa casei tale, Casa de Cultură a Studenţilor, a Ansamblului <<Mărţişorul>> căruia i-ai fost emblemă pentru totdeauna. Tu nu ne vei părăsi niciodată pentru că muzica ta este în sufletul poporului român, face parte din fibra noastră naţională, din ADN-ul poporului român. Tu eşti cu noi şi noi vom fi cu tine pentru totdeauna”, a declarat Boc.

La slujbă au fost văzuți Sava Negrean, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaş, Ioan Bocşa, Ionuţ Fulea, Maria Marcu, Dorel Vişan dar și oficialități locale și județeen.

La final, cortegiul funerar s-a îndreptat spre comuna natală Groşi, judeţul Maramureş, unde Dumitru Fărcaş va înhumat într-un cavou construit în livada din spatele casei părinteşti.

 

Radu Ștefan