Lumea fotbalului si a presei internationale a aflat foarte rapid de transferul lui Julio Baptista in Romania, la campioana CFR Cluj, mutare care sambata a fost si oficializata de ardeleni.

Brazilianul de 36 de ani a fost prezentat sambata oficial la CFR si a devenit jucatorul cel mai titrat din istoria Ligii 1, cu un campionat si o Cupa pentru Real, cu peste 45 de meciuri la nationala Braziliei, cu echipe in CV precum Arsenal, AS Roma.
Asa cum era de asteptat, marile site-uri de presa sportiva au anuntat si ele aceasta stire, iar cateva titluri le puteti citi mai jos. Francezii de la L’Equipe au notat faptul ca „Julio Baptista s-a intors. Nu a mai jucat pentru un club profesionist din ianuarie 2017 si acum a semnat cu CFR Cluj, echipa care activeaza in prima liga a Romaniei”, notau francezii, in timp ce ziarul spaniol Marca s-a grabit sa scrie: „Atentie! Julio Baptista a revenit in fotbal la 36 de ani! Brazilianul a ajuns la un acord cu echipa CFR Cluj. In Spania a evoluat pentru Real Madrid, Sevilla si Malaga”.

Chiar si americanii de la Fox Sports au anuntat aceasta veste: „Julio Baptista a semnat cu un club european. CFR Cluj, de patru ori campioana Romaniei, a anuntat oficial transferul brazilianului. Ultima oara evoluase pentru Orlando City, in MLS”.

Ultimul meci oficial al lui Baptista, poreclat in zilele sale bune „Bestia”, a fost in 2016, pentru trupa americana Orlando City.

Julio Baptista a fost coleg la Real in acea perioada cu nume mari ale fotbalului mondial all-time, precum Zidane, Beckham, Raul sau Ronaldo.

Jucatorul de 36 de ani a fost inclus si pe lista UEFA, el putand sa debuteze chiar joi in prima mansa a play-off-ului cu Dudelange din Europa League.