Teri 09 august 2018, la sediul Protopopiatului Cluj I de pe strada Bisericii Ortodoxe, nr 10 din Cluj-Napoca, a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiat, prezidată de Pr. Prot. Dan Hognogi. În cadrul ședinței s-au discutat mai multe probleme administrative și pastorale dintre care amintim:

DIRECTIVA (UE) 2016/680 A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, depistării, investigării sau urmăririi penale a infracțiunilor sau al executării pedepselor și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Deciziei-cadru 2008/977/JAI a Consiliului.

Colecta de întrajutorare a locuitorilor de pe teritoriul Greciei care au avut de suferit în urma mistuitoarelor incendii izbucnite spre sfârșitul lunii iulie a acestui an.

Aprecieri și sugestii referitoare la inspecția pe care Părintele Protopop Dan Hognogi a făcut-o anul acesta în Parohiile Protopopiatului nostru.

Prezentarea noului preot paroh al Parohiei Ghirișu Român: Părintele Andrei Șuteu, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Responsabilitatea fiecărui Cerc Preoțesc din Protopopiat de a-și desemna un responsabil pentru activitățile cu tinerii ș.a.

În a doua parte a ședinței Părintele Iuliu Gorea din Parohia Lita a prezentat două lucrări ale sfinției sale: „Opt minuni învăluite în mister” și Sfânta Scriptură – prezentare video și audio în format CD-ROM. La finalul ședinței un reprezentant al „Turnătoriei Blotor” din localitatea Satulung, jud. Maramureș, a prezentat preoților prezenți câteva dintre produsele și serviciile pe care le oferă. „Turnătoria Blotor”,pe lângă obiectul principal de lucru, acela de turnare și recondiționare a clopotelor bisericești, oferă și alte servicii care pot veni în sprijinul preoților și a comunităților pe care aceștia le păstoresc.

După ședința de lucru, preoții Protopopiatului Cluj I, au luat parte la slujba de înmormântare a maestrului Dumitru Fărcaș, oficiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei însoțit de un sobor de preoți la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Slujba a fost oficiată în prezența familiei maestrului Dumitru Fărcaș, a numeroase oficialități clujene, maramureșene și a altor zone din țară, precum și în prezența unui impresionant număr de prieteni, cunoscuți și admiratori ai marelui artist.

Pr. Marius Bolbos, Sursa: Radio Renșterea