Peste 600 de neonazisti au participat, sambata, la un mars prin cartierul Friedrichshain din Berlin, pentru a comemora moartea liderului nazist Rudolf Hess.

Mii de contramanifestanti au aruncat sticle si pietre catre cei care onorau memoria unuia din apropiatii lui Adolf Hitler. Politia i-a dispersat pe cei care au incercat sa blocheze marsul asezandu-se pe traseu; ei au fost luati pe sus si dati la o parte de fortele de ordine, relateaza DPA.

Cel putin un politist a fost ranit in ciocnirile dintre aproximativ 500 de activisti anti-nazism si un numar similar de extremisti de dreapta, cu ocazia trecerii a 31 de ani de la sinuciderea fostului membru al partidului nazist, Rudolf Hess, scrie si Reuters.

Hess a fost mana dreapta a lui Hitler si a ajuns inchis pe viata pentru crime de razboi.

Majoritatea extremistilor, imbracati in alb si rosu, au fluturat steagul nazist. Un grup a afisat un banner pe care scria: „Nu regret nimic: National – Socialistii .

Demonstratia a luat sfarsit in cursul serii. Politia a anuntat ca a arestat cateva persoane care aruncasera sticle si pietre.

Intr-un comunicat in reteaua Twitter, politistii au explicat: „Colegii nostri protejeaza orice demonstratie impotriva perturbarilor, indiferent de tema. Acest lucru este inscris in dreptul constitutional la asociere”.

NapocaNews