Un număr de 20 de copii din comunităţi izolate din Munţii Apuseni vor primi biciclete noi, cumpărate din donaţiile strânse în cadrul celei de-a cincea ediţii a evenimentului Liberty on Bike, organizat de Liberty Technology Park Cluj şi asociaţia sportivă Tura de Noapte.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, competiţia a reunit ciclişti amatori şi profesionişti în cadrul a trei curse de profil, desfăşurate la parcul tehnologic, în oraş şi în zone montane din Cluj.

În urma ediţiilor din anii trecuţi, alte 30 de biciclete au ajuns la copii care locuiesc în sate greu accesibile din Munţii Apuseni şi ajung cu greu la şcoală.

„Ne-am îndeplinit şi de această dată dublul scop al evenimentului: să promovăm mişcarea şi să contribuim la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru copiii care trăiesc în zone izolate şi sunt foarte limitaţi la deplasare. Ne bucurăm să vedem o implicare tot mai mare a comunităţii noastre în acest proiect de la un an la altul”, a declarat CEO Liberty Technology Park Cluj, Nina Moldovan.

Liberty on Bike 2018 a adus la startul celor trei competiţii peste 130 de biciclişti amatori şi profesionişti, mai mulţi decât la ediţia precedentă. La Criteriul Companiilor, cursă destinată comunităţii Liberty Technology Park Cluj şi desfăşurată vineri, în interiorul parcului tehnologic, au participat 11 echipe. Peste 50 de biciclişti au pedalat apoi, sâmbătă, pe cei 35 de kilometri ai Gentlemen’s Race, iar proba de anduranţă s-a desfăşurat duminică, cu 7 echipe şi 13 participanţi individuali, la Gran Fondo Beliş, un traseu de aproape 120 de kilometri, realizat cu scopul de a descoperi peisajele minunate din zona Beliş.

„Prin cele trei competiţii din cadrul Liberty on Bike ne adresăm tuturor pasionaţilor de ciclism, fie că merg cu bicicleta la serviciu sau descoperă zone inedite ale ţării pe două roţi. Anul acesta am avut în total peste 130 de participanţi, iar vremea a ţinut şi ea cu noi. Urmează să pregătim bicicletele şi să le ducem copiilor în prima parte a lunii octombrie, cu sprijinul partenerilor de la CERT”, a declarat reprezentantul asociaţiei sportive Tura de Noapte, Dan Koblicska.

Competiţie încurajează mersul cu bicicleta ca parte a unui stil de viaţă sănătos şi se desfăşoară anual, în luna septembrie, începând cu anul 2014. Ediţia din acest an, a cincea, a fost organizată împreună cu Tura de Noapte şi CERT Transilvania şi cu sprijinul mai multorcompanii.

Liberty Technology Park Cluj, primul parc tehnologic din România, este un parc de idei plasat pe fosta platformă industrială Libertatea, creat pentru a oferi condiţii excepţionale de creştere şi dezvoltare companiilor din domeniile IT&C şi R&D într-un areal inedit din punct de vedere conceptual şi arhitectural. Proiectul, care a adus peste 17.000 de metri pătraţi de spaţii de birou clasa A în Cluj-Napoca, este o iniţiativă Fribourg Capital, sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza.

Tura de Noapte este un club de ciclism amator care organizează şi participă la evenimente şi ieşiri pe bicicletă în zona Clujului. Grupul promovează şi apreciază respectul în trafic, indiferent de motorizare sau de numărul de roţi, şi încurajează un stil de viaţă sănătos.

NapocaNews