A șaptea ediție a campaniei “40 de zile pentru viață” se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 26 septembrie-4 noiembrie. Această ediție va readuce în stradă creștini din toate denominațiunile având o intenție comună de rugăciune, încetarea avorturilor. Continuând rugăciunea în fața Clinicii de Ginecologie I organizatorii locali ai campaniei doresc să transmită în acest timp de 40 de zile mesajul privind valoarea pe care fiecare ființă umană o are începând de la concepție.

Matt Britton, unul dintre coordonatorii internaționali ai campaniei afirma la ultima sa vizită în România   că „Uciderea celor nenăscuți afectează nu doar bebelușul a cărei viață este pierdută, ci și mama, tatăl, familia și chiar fiecare membru din fiecare societate. Misiunea campaniei 40 de Zile pentru Viață și, de fapt, a tuturor acelora care apără viața, este una a iubirii. Într-o societate cu adevărat umană trebuie să începem prin a-i proteja pe aceia care nu se pot proteja singuri.”

România este a doua țară la nivel mondial, după Rusia, în care au fost avortață în ultimii 60 de ani un număr de copii mai mare decât populația actuală a țării. Astfel, conform datelor statistice, un număr de peste 22 de milioane de avorturi au fost efectuate din 1958 până în 2016, date preluate doar din informațiile furnizate de spitalele de stat, clinicile private nefiind obligate să transimtă numărul de întreruperi de sarcină efectuate.

“O viață înseamnă o generație” este mesajul pe care această ediție a campaniei dorește să îl transmită tuturor, fie voluntari participanți la veghea din stradă, fie trecători, conștientizând valoarea fiecarei vieți umane, indiferent de circumstanțe.

Și de această dată, campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public. Toți participanții la veghea pașnică vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca niște adevărați ambasadori ai lui Cristos.

40 de Zile pentru Viață este o inițiativă pașnică, foarte specifică și independentă, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața clinicilor de avort și care are la bază o motivație educațională. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din
numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice. Anul acesta, ediția de toamnă se desfășoară în peste 415 de orașe din întreaga lume. În decursul a 11 ani, prin aceste campanii au fost salvați peste 14.600 de copii.

Radu Ștefan