Numarul pasagerilor care tranziteaza aeroporturile din tara noastra a ajuns la 4,35 de milioane in primul semestru din 2018, adica o crestere a traficului de 8%, astfel ca aeroporturile din Romania sunt din ce in ce mai aglomerate.

Cei mai multi calatori au fost pe aeroporturile Henri Coanda din Bucuresti si Aeroportul International Avram Iancu Cluj, scrie Digi24. Pe aeroportul din Capitala au tranzitat 2,74 milioane de pasageri, din care 1,4 milioane au reprezentat plecarile, in timp ce in Cluj Napoca s-a inregistrat un total de 558.000 de calatori.

In functie de tara sosire pe aeroporturile locale, primul loc este ocupat de Italia de unde in ultimele 6 luni au venit in tara peste 367.000 de oameni. Pe locul doi se claseaza Marea Britanie, insa distanta dintre cele doua este mica: 305.000 de sosiri din UK.

Locurile trei si patru ale clasamentului sunt ocupate de Germania si Spania.

De altfel, primele doua locuri ale clasamentului privind tara de destinatie arata la fel: Italia si Marea Britanie. Locul 3 e ocupat de Germania – 296.000 de plecari, iar urmatoarea pozitie o ia Spania.