Guvernatorul provinciei egiptene Qalyubia a decretat că imaginile cu personaje de desene animate precum Mickey Mouse și Donald Duck de pe pereții grădinițelor trebuie înlocuite cu imagini cu „eroi militari”, a relatat site-ului de știri egiptean Youm7

„Trebuie să înlocuim imaginile Mickey Mouse și Donald Duck cu imagini cu egipteni faimoși și eroi militari, astfel încât copiii să îi privească pe aceștia ca modele. Aceste personaje sunt create de SUA, în timp ce avem niște figuri nobile care pot dezvolta patriotismul copiilor și dragostea acestora față de țară „, a declarat guvernatorul provinciei egipte Qalyubia, Alaa Abdul-Halim Mohammed Marzouk.

Un oficial al Ministerului Educației din Qalyubia a declarat pentru site-ul Youm7, faptul că o comisie va decide asupra modalității în care ar trebui implementate ordinele guvernatorului în întreaga provincie.

Guvernul președintelui Abdel Fattah al-Sisi care a fost general de armată, dorește să sporească profilul armatei în toate sferele vieții publice, în special în domeniul educației.

Soldații uciși în ciocniri cu extremiști islamici din Peninsula Sinai sunt prezentați ca „martiri” în presa oficială egipteană, iar familiile lor sunt onorate la ceremoniile oficiale.

Decretul guvernatorului Marzouk a fost luat în derâdere pe siturile de social media, mulți utilizatori susținând că autoritățile trebuie să se concentreze mai mult asupra dotărilor sălilor de clasă și pe metodele de învechite de învățare, în timp ce alții se opun „afișării de fotografii cu cei morți pe pereții școlii”, întrebându-se „ce au făcut copiii noștri pentru a merita acest lucru?

Personajele Disney ating o coardă sensibilă a autorităților egiptene. Un utilizator Facebook din Egipt a fost condamnat la trei ani de închisoare în anul 2015 pentru că a postat o imagine cu președintele Sisi care era înfățișat având urechile lui Mickey Mouse.

NapocaNews