În mesajul postat luni pe site-ul eparhial, Episcopul Europei de Nord a îndemnat să participăm la referendum deoarece prin acest vot „apărăm însuși faptul de a fi om! Apărăm însăși putința de a fi om, prin zămislire și naștere! Apărăm copiii, salvându-le puritatea, inocența!”.

El a atras atenţia că „binaritatea genului și căsătoria sunt daruri ale lui Dumnezeu pentru noi, însă sunt și izvor de datorii sfinte”.

„Cine se luptă să despartă și să desființeze această binaritate care constituie omul și această mare taină care este căsătoria, se face luptător împotriva planului lui Dumnezeu pentru noi. Desființând binaritatea genului și căsătoria, desființăm omul!”, a precizat Preasfinţia Sa în mesaj.

Ierarhul a evidenţiat că referendumul, dacă va rămâne stabilită data de 7 octombrie, se va desfăşura în duminica învierii tânărului din Nain. În acest context, Preasfinţia Sa a spus că tinerii „se află înaintea unei alegeri între o cultură a vieții, a afirmării și a jertfei față de celălalt și o cultură a morții, a negării și a folosirii celuilalt prin silnicie și manipulare”.

Fapt pentru care a adresat îndemnul: „Deschide-ți urechile, iubite tinere, și auzi-L pe Domnul care te cheamă și te ridică din moarte la viață!”

NapocaNews