Doborârea avionului militar rus în largul coastelor Siriei este rezultatul unei serii de circumstanţe tragice, afirmă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, promiţând măsuri pentru protejarea personalului militar rus. Operaţiunile militare israeliene în Siria reprezintă încălcări ale suveranităţii siriene, i-a transmis marţi după-amiază preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, premierului israelian, Benjamin Netanyahu, anunţă Kremlinul.

Avionul rus de recunoaştere de tip Il-20, având la bord 15 militari, a fost doborât de artileria antiaeriană siriană. Moscova a atribuit vina Israelului, în contextul în care avioane militare israeliene care efectuau raiduri în Siria au zburat în apropierea aeronavei ruse. Rusia este unul dintre principalii aliaţi ai Administraţiei Bashar al-Assad.

„Cel mai probabil, în acest caz pare a fi vorba de o serie de evenimente tragice accidentale, deoarece avionul nostru nu a fost doborât de un avion israelian. Fără niciun dubiu, trebuie să cercetăm cu seriozitate ce s-a întâmplat”, a declarat Vladimir Putin marţi seară.

„Măsurile de reacţie vor viza în primul rând garantarea securităţii personalului militar rus şi a bazelor ruse din Siria”, a precizat Vladimir Putin, citat de agenţia Reuters.

NapocaNews