Totul a început cu un schimb de cuvinte avute cu carabinierul în civil, într-o parcare. Împreună cu românul era şi fiul minor al aestuia. La această scena a fost martor un consilier din Terni. Românul şi fiul său l-au bătut bine pe carabinier, fiindcă acesta i-a atenţionat să parcheze dubiţa corect, fiindcă era lăsată în mijlocul străzii şi încurca traficul. Ce a urmat este prea mult pentru un cetăţean european care tolerează de ani de zile astfel de comportamente ale migranţilor.

La faţa locului au sosit colegii militarului care au oprit bătaia. Părea o fază obişnuită, de rutină, care se întâmplă des în toate oraşele lumii, dar cei doi români în timp ce erau luaţi pe sus de cabinieri, au început să insulte mizerabil Italia, pe ministrul de Interne Matteo Salvini, dar şi pe oamenii legii, scuipând pe jos provocator, în semn de dispreţ.

Această urâtă întâmplare a fost povestită de Valeria Alessandrini, profesoară, care se găsea întâmplător la locul faptei şi care pe Facebook a dorit să-şi exprime toată indignarea: ”’Mă simt jignită şi indignată pentru cuvintele vulgare folosite de acel bărbat într-un loc unde, printre alţii, se aflau şi copii. S-a dus vremea când aceşti oameni făceau ce doreau. În Italia, acum, guvernează oameni hotărâţi, iar anumite chestiuni nu vor rămâne nepedepsite”.

NapocaNews