O universitate de top din Marea Britanie a luat decizia de a concedia un student angajat ca redactor la unul dintre jurnalele sale academice de filosofie, „Critique”, după ce acest a fost acuzat de transfobie, adică ura față de transsexuali. Angelos Sofocleous, student în domeniile filosofiei și psihologiei, originar din Cipru, a partajat pe Twitter un articol intitulat „Este o crimă a spune că femeile nu au penis?”, invitându-și cititorii să-i dea „retweet” dacă sunt de acord că femeiele nu au organ sexual masculin.

În urmat tweet-ului cu pricina, Sofocleous a primit un e-mail de la președintele Societății de Filosofie din Durham, fiind informat că a fost eliberat din funcție după ce s-a ajuns la concluzia că acesta i-a umilit pe cei care trec printr-o „experiență trans”. Înlocuitorul tânărului student a declarat că revista „Critique” nu va mai tolera acest feminism radical ce exclude transsexualii.

Sofocleous a avut de suferit pe mai multe planuri, fiind, în același timp, concediat și de la revista online a universității Durham și forțat să demisioneze din fruntea societății studențești a dreptului la liberă exprimare „Humanist Students”. Acesta s-a apărat, potrivit Daily Mail, susținând că ceea ce a scris pe Twitter nu-i nimic mai mult decât un fapt biologic și că i-a fost încălcată libertatea de exprimare. „Am ajuns într-o epoca ciudată în care concediem oamenii care afirmă fapte. Chiar și dacă e vorba de o opinie, o persoană n-ar trebui dată afară pentru ea. Ar trebui să avem un dialog sănătos, în loc să reducem oamenii la tăcere.”

NapocaNews