La mai putin de o saptamana de cand a promis ca va face demersurile pentru a organiza cel mai mare turneu din istoria Romaniei, Ion Tiriac a trecut la fapte.

Omul de afaceri a fost prezent in aceasta saptamana la Cluj-Napoca, unde a discutat cu primarul Emil Boc despre aceasta posibilitate.

Tiriac vrea sa organizeze un turneu de tenis de categorie superioara la Cluj, iar Emil Boc a primit cu entuziasm propunerea omului de afaceri.

Turneul ar urma sa aiba loc in Sala Polivalenta din Cluj, dar Tiriac isi doreste ca in preajma arenei sa mai fie construite cel putin doua terenuri mai mici.

Romania are in acest moment un singur turneu WTA, cel de la Bucuresti, din luna iulie, dar si organizarea sa este in pericol intrucat licenta a expirat si nu se stie daca va mai fi prelungita.

Totusi, Tiriac vrea sa organizeze un turneu de categorie superioara, mai ales ca la Cluj sala a fost mereu plina la confruntarile de Fed Cup.

Echipa Romaniei a disputat ultimele meciuri din Fed Cup in Polivalenta din Cluj, iar publicul a avut un comportament admirabil, in timp ce organizarea a fost la un nivel ridicat.

 

NapocaNews