Spitalele din Ierusalimul de Est nu mai primesc suma de 25 de milioane de dolari promiși de SUA. Banii, conform declarațiilor făcute de un oficial al Departamentului de Stat al SUA, vor avea alte destinații.

Ministerul de Externe palestinian a numit această decizie ca fiind „o încercare de a distruge cauza palestiniană” şi o ameninţare la vieţile a mii de palestinieni.

„Această escaladare periculoasă şi nejustificată a americanilor a încălcat orice linie roşie şi este considerată o agresiune directă faţă de poporul palestinian”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Trump a cerut o analiză a ajutoarelor trimise de americani pentru palestinieni mai devreme în acest an pentru a se asigura că fondurile sunt cheltuite în concordanţă cu interesele naţionale ale SUA, potrivit b1.ro.

 

„Ca rezultat al acestei analize, la ordinele preşedintelui, vom redirecţiona aproximativ 25 de milioane de dolari alocate iniţial pentru reţeaua de spitale din Ierusalimul de Est”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

NapocaNews