Ben Oni Ardelean, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a cerut desființarea Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), întrucât instituția condusă de Csaba Astalosz „este o formă de instituție de tip Gestapo, care nu face nimic altceva decât să încerce să opreseze orice fel de exprimare liberă și de opinie liberă, chiar și credință și libertate religioasă”, informează PS News.

„Unul dintre colegii mei din Parlament, chiar din PSD, domnul Titus Corlățean, a explicat și a avut un atac foarte puternic asupra propriului partid pe problematica aceasta a parteneriatului civil. El spunea următoarea chestiune: ”Domnule, proiectul acesta cu care ați venit interesant, de altfel, dar un proiect de parteneriat civil care nu este născut nici în Guvern, nu este generat de Parlament, ci de CNCD. Adică această instituție, care din punctul meu de vedere ar trebui desființată pentru că este o formă de instituție de tip Gestapo, care nu face nimic altceva decât să încerce să opreseze orice fel de exprimare liberă și de opinie liberă, chiar și credință și libertatea religioasă”, a spus liderul liberal.

Ardelean a mai adăugat că CNCD a sancționat o persoană pentru că a dat LIKE unei pagini de facebook, iar primari din țară au fost amendați pentru că și-au folosit dreptul la liberă exprimare.

„Vă dau exemple: CNCD a chemat la raport să o sancționeze pe o doamnă care a dat un like pe o pagină de Facebook. Până aici s-a ajuns în România. Este un caz real, iar cazuri de genul acesta mai sunt, pe care vi le pot spune. CNCD-ul nu face altceva decât să ducă corectitudinea politică la extremă. Desființarea acestei instituții, din punctul meu de vedere este absolut necesară și vitală pentru sănătatea opiniei publice, pentru ca oamenii să se poată exprima public. Nu poți să vii să îmi spui mie… au fost primari care au primit sancțiuni. De unde CNCD-ul vine să dea sancțiuni? Este instanță de judecată? Are vreo capacitate de a da sancțiuni administrative, de a sancționa pe cineva? De unde această putere care îi este dată CNCD? CNCD-ul vine acum și face și legi. Vine și spune facem distincție clară între cuplurile de heterosexuali și cuplurile de homosexuali și doar cuplurile de heterosexuali pot adopta copiii, nu și cele de homosexuali. Ca după ce legea va ieși și este deja în legislația română, tot ei să o atace la Curtea Constituțională, pe bază că discriminezi între cuplurile de heterosexuali și homosexuali”, a declarat deputatul Ben-Oni Ardelean, conform sursei citate.

Colegul lui Ardelean, deputatul Daniel Gheorghe, a susținut ideea vicepreședintelui PNL:„Sunt total de acord cu ideea lui Ben Oni Ardelean. CNCD este o instituție inutila și agresivă, comună unui mental represiv, care încalcă grav libertatea de exprimare și își bate joc de drepturi democratice elementare. Desființarea CNCD este foarte necesară”, a tunat parlamentarul de Ilfov.

NapocaNews