Presedintele PNL, Ludovic Orban, a propus ca cei care sustin parteneriatul civil sa initieze un referendum, la fel ca cetatenii care au sustinut redefinirea familiei, adaugand ca in proiectul pe acest subiect care se discuta in Parlament nu e nicio diferenta intre casatorie si parteneriatul civil.
„Eu am urmatoarea idee. Cei care au sustinut familia si definirea familiei ca si casatoria intre un barbat si o femeie au initiat un referendum. Sa initieze si cei care vor parteneriat civil un referendum. Ca sa nu spun ca m-am uitat un pic pe textul acela (proiectul privind parteneriatul civil – n.r.) si acolo dupa cum e definit e sub o alta forma de familie. Adica nu este absolut niciun fel de diferenta decat ca nu-i spune familie, ii spune parteneriat civil. nu-i spune casatorie, ii spune parteneriat civil”, a declarat Orban.
In opinia presedintelui PNL, persoanele de sex opus care opteaza pentru parteneriatul civil pun sub semnul intrebarii institutia casatoriei si a familie.
„Da, nu au dreptul sa adopte copii pentru ca parteneriatul civil este si intre persoane de sex opus si intre persoane de acelasi sex. Asa este trecut. Parteneriat civil intre persoane de sex opus. De ce nu se casatoresc? Acesta este un fel de a pune sub semnul intrebarii institutia casatoriei si a familiei. Dar intram acum in detalii. Vreau sa vad proiectul de lege”, a mai spus Orban.
Acesta a mai precizat ca a citit pe scurt proiectul de lege pe acest subiect care a fost dezbatut zilele acestea de parlamentari si organizatiile neguvernamentale si ca nu vede mari diferente intre casatorie si aceast parteneriat civil.
„Am citit asa pe scurt si spune sa te duci la ofiterul de stare civila, adica inregistrarea parteneriatului civil sa fie facuta de ofiterul de stare civila. E practic aproape casatorie, numai ca ii spune altfel. Aici trebuie analizat cu mare seriozitate. Mi se pare din nou foarte ciudat, dar de altfel, Dragnea, daca va aduceti aminte, cu vreo luna inainte de referendum a spus ceva despre parteneriatul civil. Ca celor care sustin familia noi sustinem modificarea prin referendum si pentru celelalte, ca sa dea de toate pentru toti, pentru ca acesta e stilul PSD, dau de toate pentru toti”, a conchis liderul liberal.
Liderul PSD Liviu Dragea a anuntat ca saptamana viitoare va fi depus proiectul de lege privind parteneriatul civil, ca urmare a unei cereri initiate de CNCD.

Radu Ștefan

 

Sursa: Ziare.com